Translate

2. фебруар 2018.

Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

   Православље, бр. 1221, 1. фебруар 2018. године

   Насловну страницу новог броја Православља краси фотографија Саборног храма Светога Саве у Милвокију, у америчкој држави Висконсин. Новине The Milwaukee Journal од 18. јула 1949. године донеле су чланак да је дан раније Епископ Николај Велимировић осветио камен темељац за нови црквени дом. Том приликом, новинар је упитао владику Николаја о његовом четворогодишњем страдању затвору у Дахауу. Владика је скромно одговорио: -Ја сам страдао као што је страдао и други народ. Не бих могао да вам кажем једну или две речи више. Саборни храм Светог Саве у Милвокију је једна од најлепших црквених грађевина америчког Средњег запада. Велелепни храм је освећен 1958. године.
   Пажњи читалаца препоручујемо традиционални Божићни интервју Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја.

  У новом броју Православља објављен је и последњи интервју са Оливером Ивановићем, разговор са Николом Хаџи Николићем, фронтменом групе „357“, као и текст протођакона Радомира Ракића написан поводом 170-годишњице превода Новог Завета Вука Стефановића Караџића. У 1221. броју Православља читаоце очекују и сталне рубрике са вестима из културе и науке, хришћанског света и живота наше помесне Цркве.

Православље - новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја. Православље издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Главни и одговорни уредник је протођакон др Дамјан С. Божић. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. године...

   остатак текста прочитајте на www.spc.rs   

Нема коментара:

Постави коментар