Translate

16. јануар 2018.

Из штампе изашао божићни број часописа Жички благовесник за 2018. годину

   У радости ишчекивања Рождества Христовог, обавештавамо Вас да је божићни број часописа Жички благовесник за 2018. годину изашао из штампе.
   Овога пута празнична тема је осветљавана из углова неких мање уобичајених тумачења значаја Божића. Божић као празник јединства човека са Богом и Бога са човеком, као Тајна две различите природе у Богочовеку, као духовни мач којим се Истина одваја од лажи и полуистина.
   Савремена питања односа богословља и науке, биоетички и етички изазови, умносрдачна молитва у данашњици, историјат древних светиња наше Епархије, страница за осмех – православни хумор, текст о поезији Моше Одаловића, приказ новообјављене књиге Проповедање Речи Божије, прозни и поетски радови ученика и наставника Веронауке, заједно са Летописом  богослужења Епископа Јустина чине садржај у коме смо покушали изнети што више бисера из ризнице мудрословља човека-иконе Божије.
   Светлопис којим је текст пропраћен зрачи светлошћу витлејемске ноћи обасјане звездом која је водила тројицу источних мудраца у сусрет Богомладенцу, Богомајци, праведном Јосифу, распеваним анђелима и пастирима.
   Заједно са њима узносимо песму Слава на висини Богу,и на земљи мир, међу људима добра воља (Лк 2, 14) и честитамо Вам наступајући празник Рођења Христовог.

   Уредништво часописа
   извор: eparhija-zicka.rs
   4.1.2017.

Нема коментара:

Постави коментар