Translate

18. децембар 2017.

Српска Црква у Централној Америци богатија за још један Манастир

Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски и администратор Буеносајреско јужно-централноамерички Амфилохије за свој имендан, на празник Светог Амфилохија Иконијског, служио је у манастиру Свете Тројице у Гватемали.
                              3
   Високопреосвештеном Митрополиту саслузивали су протојереј-ставрофор Алексиос Пења-Алфаро, архијерејски намјесник бразилски и манастирски свестенослужитељ отац Игњатије.
На светој Литургији појале су монахиње Свето-Тројицке Свете обитељи. Митрополит је у току службе освештао и антиминс који је потписао за овај манастир који је данас званично приступио под јурисдикцијом Буеносајреске и јужно-централноамеричке епархије Српског Патријархата.
   Послије Литургије сва присутна деца певала су коледарске божићне песмице у славу Богомладенца Христа, а посебно је је било торжествено због имандана нашем Високопресовећеном Митрополиту Амфилохију, који је деци отпевао песму „Божић, Божић Бата“.
  6
   После ручка Митрополит је са домаћинима обишао парохију Светог Преображења у Гватемала Ситијy а потом радионицу за сирочад и Универзитет за школовање сиромашне омладине.
   Митрополит је истог дана имао и пријем код Сиријског епископа Едуарда Агуире који је такође честитао Митрополиту Амфилохију имендан и заблагодарио на посети.
   После целодневних активности Митрополит се вратио у манастир Свете Тројице.
   Долгоденствуј Високопреосвештени Владико на многаја и благаја љета!!!

   Протођакон Владимир Јарамаз
   извор: svetigora.com

Нема коментара:

Постави коментар