Translate

15. јун 2016.

Литургијски прослављен имендан Епископа жичког г. Јустина

   На празник када прослављамо Светог мученика Јустина философа и Преподобнога Јустина Ћелијског у храму Светога Саве у Краљеву је било посебно свечано, јер је то дан када прослављамо и имендан нашега Архијереја. Молитвено славље је отпочело већ у навечерје празника свечаним вечерњим богослужењем на ком су свештенство и окупљени народ заједно са Владиком Јустином појали у славу Божију и у спомен светитељима.
   Свечаност је достигла свој врхунац служењем Свете Архијерејске Литургије којом је началствовао Епископ Јустин. Саслуживали су: Епископ тимочки Иларион, мноштво свештеномонаха и свештеника. Међу верним народом је био присутан велики број монаха и монахиња, као и оних који су вођени љубављу пристигли из Тимочке епархије. Сви заједно смо у литургијском сабрању заблагодарили Господу на свему. Дивно појање Богу је одзвањало под храмовним сводовима, а у срцима се осећала радост присутности Царства Божијег.
   Владика Иларион је произнео беседу у којој је Владики Јустину честитао имендан и изразио жељу да још много година верно богослужи Цркви Христовој. Затим је говорио о Светом мученику Јустину који је у време прогона сведочио хришћанску истину и захтевао слободу за хришћанску веру, чак и по цену личног страдања.
   Заједно са Епископом Иларионом и ми кличемо: На многаја љета Владико!

    Ђакон Стефан Милошевски
    извор:eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар