Translate

17. март 2013.

БЕСЕДЕ ВЛАДИКЕ ЈОВАНА У ЧАЧКУ И МАНАСТИРУ СРЕТЕЊЕ




   У суботу 16. фебруара 2013. године а на празник Светог Симеона Богопримца и Свете пророчоце Ане, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Чувар трона Епархије жичке Г. Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Вазнесења Господњег у Чачку.
   Његовом Преосвештенству саслуживали су игуман студенички архимандрит Тихон, игуман вазнесењски архимандрит Тимотеј, игуман јежевачки јеромонах Герман, архијерејски намесник трнавски протојереј Саша Јоловић и још седам свештеника и пет ђакона. Пре Свете Литургије Епископ је освештао мозаик Вазнесења Господњег изнад улаза у храм, рад уметника Дејана Милосављевића, иконописца из Панчева.
   Својом веома надахнутом беседом Епископ је поучио верни народ, говорећи о значају и суштини живота у Цркви и учествовању у Евхаристијоској заједници и сабрању Цркве. Посебан акценат Епископ је ставио на послушност Цркви и њеној јерархији која је Божија институција. У току Свете Литургије Епископ је у чин јерођакона рукоположио монаха Стефана, сабрата манастира Годачица код Краљева и у неколико речи подсетио на суштину Божије благодати Свете Тајне свештенства.                                                       

Нема коментара:

Постави коментар